Skip to content

Vloerverwarming op krimpnetten

Bent u op zoek naar een alternatief ?

 

Bent u op zoek naar een alternatief  voor het infrezen van uw vloerverwarming? Dan kunt u kiezen voor vloerverwarming op krimpnetten.

Bij deze methode maken wij de vloerverwarmingsbuizen met behulp van vlechtdraad vast op de krimpnetten (draadstaal-matten).
Dit wordt veelal toegepast wanneer er een nieuwe dekvloer gestort wordt, zoals bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten.

 

Hechtende dekvloer

Bij deze manier van vloerverwarming installeren, worden de buizen zonder extra isolatie of folie op de krimpnetten bevestigd. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een folie hecht de nieuwe dekvloer aan de (bestaande) constructievloer.

Zwevende dekvloer

Voordat wij de krimpnetten plaatsen, leggen wij over de gehele constructievloer een reflectiefolie of reflecterende onderlaag. Hier overheen worden de krimpnetten gelegd waar de vloerverwarmingsbuizen op bevestigd worden. Door deze manier van installeren ontstaat er een zwevende dekvloer die onafhankelijk van de ondervloer kan uitzetten en krimpen. Om ongewenst warmteverlies te voorkomen en om de vloer te laten uitzetten en krimpen, is het belangrijk dat er randisolatie geplaatst wordt tegen alle wanden.